Privilegiran kraj za delo, počitek in zabavo

Selitev iz mesta

Pietro Binaghi se je z veseljem preselil iz mesta v eno najbolj uglednih italijanskih vinskih regij in si našel sanjsko službo, ki mu omogoča ljubezen do podeželja in strast do golfa.

Toskanska mojstrovina

Pietro Binaghi verjame, da ima srečo, da lahko svoje delo in strast do golfa opravlja v tako čudovitem naravnem okolju. Na območju Unescove svetovne dediščine ni veliko golfskih središč in tisti, ki imajo srečo, da se sprehodijo po posvečeni trati igrišča Castiglion del Bosco v Toskani, se zavedajo, da so na posebnem terenu za peščico privilegiranih.

  • PIETRO BINAGHI

    Vodja vzdrževanja zelenic, Castiglion del Bosco

    To je odličen kraj, ki ni privlačen le za turiste, temveč tudi za ljubitelje golfa.

    Pietro Binaghi
Castiglion del bosco

Najboljša evropska izkušnja z vinom in golfom

Castiglion del Bosco se nahaja približno 70 kilometrov južno od Siene v vinorodni regiji Brunello in je čudovito 800 let staro posestvo z razvalinami gradu, srednjeveško cerkvijo in enim najboljših zasebnih igrišč za golf v Evropi. Prestižno igrišče, ki ga je zasnoval legendarni zmagovalec turnirja British Open Tom Weiskopf, leži med griči in vinogradi ter ponuja edinstveno igralno izkušnjo v čudovitem naravnem okolju izjemne lepote.

“Ponosen sem, da lahko delam v tem okolju, na fantastičnem igrišču, ki spoštuje lepoto in valovitost naravnega terena, ne da bi pri tem posegal v njegovo podobo.”

Pietro Binaghi

Sapica svežega zraka

Glavni skrbnik zelenih površin Pietro Binaghi ne more podcenjevati veselja, ki ga prinaša delo v tako mirnem okolju, zlasti po 26 letih življenja v mestu. Po prvotnem študiju kmetijstva ga je klic slikovitih toskanskih hribov priklical, da je ponovno ‘zadihal’. In za navdušenega igralca golfa, kot sem, je bila priložnost za delo v letovišču Castiglion del Bosco preprosto preveč mamljiva.

“Moje delo združuje dve glavni strasti v mojem življenju: Študiral sem kmetijstvo, poleg tega pa obožujem golf … tako da ’počnem oboje hkrati.”

Najvišji standardi

Vsak dan je drugačen in predstavlja Pietru in njegovi ekipi nov izziv. Nekaj pa ostaja nespremenjeno: kakovost opreme, ki jo imajo na voljo, jim omogoča vzdrževanje najvišjih standardov upravljanja igrišč. Zanesljivost strojev je samoumevna, natančnost in razvoj vsakega modela pa dajeta njegovi ekipi popolno zaupanje pri opravljanju vsakodnevnih nalog. Pietrov moto je preprost – vsak dan je priložnost za novo izboljšanje.

“Nikoli mi ni treba razmišljati o zanesljivosti ali zmogljivosti strojev, ki preprosto delujejo, in tega sem zelo vesel.”

 

Zaključen krog

Kot oče treh otrok je Pietro vesel, da svojo družino vzgaja pod toskanskim nebom. Upa, da bosta razvila strast do golfa, čeprav priznava, da je kot otrok raje igral nogomet. Ljubezen do igre je seveda prišla pozneje, z njo pa tudi spoštovanje do narave in sprehodov na prostem.

“Vsekakor sem bil ‘črna ovca v družini’, ker sem se odločil igrati nogomet, zdaj pa na igrišču za golf preživim več časa kot vsa moja družina skupaj!”

7500A
Pietro Binaghi
Združevanje posla z užitkom

Združevanje posla z užitkom

Z leti in izkušnjami se je Pietro naučil, da so ponos na opravljeno delo in dobri prijatelji ključnega pomena za zadovoljstvo pri delu in splošno srečo. Uživa v družbi večine ljudi, zlasti tistih, ki imajo strast do svojega dela, cenijo kakovost in znajo združevati poslovno s prijetnim na igrišču za golf in zunaj njega.

“John Deere me navdušuje s svojim globokim razumevanjem igre in tega, kaj je potrebno za vzdrževanje dobro pripravljenega igrišča, zato zaupam v sodelovanje z njimi.”

Brez obžalovanj

Skrb za to veličastno igrišče je več kot le delo – za Pietra je poklic in uresničitev sanj. Odkar je staro življenje v mestu zamenjal za toskansko razkošje regije Castiglion del Bosco, se nikoli ni ozrl nazaj. In kdo mu lahko očita, da mu je uspelo doseči popolno ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem?

Ročno pokošena trata
Poiščite najbližjega trgovca

Poiščite najbližjega trgovca

Poiščite svojega trgovca John Deere