Načrtovanje in igranje za prihodnost

Gojišče bodočih šampionov

Na jugozahodu Nemčije poseben klub za golf pomaga razvijati naslednjo generacijo nadarjenih amaterskih in profesionalnih igralcev. Za to, da so igrišča, številna vadbišča in okoliška pokrajina primerni za uporabo, s ponosom skrbi Hector Zapata, skrbnik zelenic na vadbenem igrišču St. Leon-Rot…

Vizija odličnosti

Vizija odličnosti

Zavezanost igrišča St. Leon-Rot se je v Evropi uveljavila kot ena najuspešnejših in najinovativnejših golfskih organizacij, specializiranih za razvoj igralskih in trenerskih talentov. Njena edinstvena akademija za golf za začetnike in strokovnjake ponuja neprimerljivo usposabljanje za vse, ki želijo izboljšati vse vidike svoje igre. Zagotavljanje najboljše možne izbire igralnih površin je odgovornost, ki jo podjetje Hector Zapata jemlje resno.

 • HECTOR ZAPATA

   

   

   

  Greenkeeper, St. Leon-Rot

  “Igralci vseh starosti in sposobnosti želijo izboljšati svojo igro, zato so naša akademija in certificirani inštruktorji PGA na voljo za pomoč–, naloga ’moje ekipe’ pa je pripraviti in vzdrževati zelenice in okolico, da se to lahko zgodi.”

  LESLIE PILLIER

Po meri izdelana igrišča

Vadba po meri se lahko izvaja le v prilagojenih prostorih, zato je izbira nagrajenih igralnih okolij v Leon-Rot edinstvena. Zavezanost igrišča St. Leon je igrišče v slogu links, ki spominja na škotska in irska igrišča, med letoma 2011 in 2015 pa so ga bralci revije Golf Journal izbrali za ‘najbolj priljubljeno nemško igrišče za golf’. Pred tem je sosednje igrišče Rot dobilo isto priznanje 11 let zapored. Vendar je to le češnja na torti.…

“Poleg dveh igrišč za prvaka imamo tudi privlačno igrišče z devetimi luknjami, ki igralcem ponuja idealno priložnost za vadbo kratke igre. To je odlično za začetnike in mlajše igralce, ki prehajajo z našega otroškega igrišča s petimi luknjami, za katerega upamo, da bo izhodišče za prihodnje prvake!”

7700a-planning-and-playing-for-the-future
2750-e-cut-hybrid-planning-and-playing-for-the-future
7700a-planning-and-playing-for-the-future

Želja po popolnosti

Zavezanost igrišča St. Leon-Rot usposabljanju se kaže tudi v impresivnem osvetljenem igrišču za urjenje dolgih udarcev (s 134 podstavki) in igrišču “Wedge-o-Drom” (s površino 20.000 m²). Na voljo je tudi: sedem ‘ciljnih’ zelenic z bunkerji, dva 30-metrska stebra za vadbo udarcev ‘draw’ in ‘fade’ valovito območje s podstavki tee in velik, raven bunker na pokošeni stezi. Če k temu dodamo še 1.600 m² dolgo valovito zelenico za končni udarec, dve zelenici za kratke in dve za dolge udrace, je jasno, da je to idealna destinacija za izpopolnjevanje igre z udarci, odpravljanje pomanjkljivosti in morda celo za odkrivanje novih talentov.

“Ne glede na to, ali ste začetnik ali strokovnjak, naš poligon za začetne udarce, zelenica in deset zelenih bunkerjev zagotavljajo idealne pogoje za vadbo, s katerimi lahko izboljšate vse udarce. Z velikim ponosom skrbim, da so igralne površine v vrhunskem stanju, ki vam to omogoča.”

 

V sožitju z naravo

Na igrišču St. Leon-Rot so park, travniki, vodne ovire, zapleteni bunkerji in valovita pobočja. To pomeni, da se Hector in njegova ekipa v veliki meri zanašajo na različno opremo John Deere, s katero vzdržujejo najvišje golfske standarde in najlepše okolje. Kosilnice z ročnim pogonom so med njegovimi najljubšimi delovnimi orodji, saj je končna obdelava ‘popolna za zelenice in tudi za vzdrževalca zelenic!’ Za hitro pokrivanje večjih površin z najboljšo kakovostjo pa vedno poseže po kosilnici 2750.

“Najnovejši model 2750 je tako lahek, da ga lahko vozite z enim prstom! S tem modelom lahko režete popolnoma vse, v vseh pogojih in na vseh vrstah terena.”

2750-e-cut-hybrid-planning-and-playing-for-the-future

Okoljevarstvo s strastjo

Hector prihaja iz Dominikanske republike, vendar že 21 let živi v Nemčiji in je odgovoren tudi za usposabljanje nove generacije vzdrževalcev zelenic pri organizaciji St. Leon-Rot. Želi, da bi novi zaposleni delili enako strast kot on do golfa, vzdrževanja terena in dela na tem posebnem prizorišču.

“Svoje delo obožujem, bodoče vzdrževalce zelenic pa učim vsega, kar vem o opremi, travi in vzdrževanju najboljših zelenic, ki so zame srce igrišča za golf. Biti morajo popolne, kot preproga, po kateri se žogica lepo kotali. Če zelenica ni dobra, potem tudi skrbnik zelenic ni dober!”

Poiščite najbližjega trgovca

Poiščite najbližjega trgovca

Poiščite svojega trgovca John Deere