Nordijska spokojnost

Vabljivo, zahtevno, a vedno naravno

Zaradi dolgih zim in razgibane topografije Švedska morda ni očitna izbira za golfsko destinacijo. Vendar se tisti, ki so odkrili divje pokrajine in zahtevna igrišča, vedno znova vračajo, da bi doživeli to ‘čudovito igro’ v skandinavskem slogu.

Švedska popolnost

Švedska popolnost

Za tiste, ki so vajeni sonca Južne Evrope, je sloves Švedske kot vrhunske destinacije morda presenečenje, vendar je zaradi rahlo valovitih gričev in odprtih polj ta dežela kot nalašč za ustvarjanje igrišč za golf. Na območju okrožja Skåne leži letovišče Kristianstads Golfklubb & Destination, ki je zaslovelo po zaslugi nedavne prenove igrišča, ki je požela številne pohvale.…

Spojitev z naravo

Po besedah vodje igrišča Bevana Tattersalla je skrivnost uspeha igrišča v tem, kako dobro se je zlilo z naravnim okoljem in postalo del privlačne pokrajine. Na pokrajini ni nobenega ‘madeža’, saj obe brezhibni igrišči igralcem ponujata zahtevno in spodbudno športno izkušnjo sredi spokojnih naravnih travnikov, polnih žuželk in divjih živali.

te4x2 nordijska spokojnost
 • BEVAN TATTERSALL

   

   

   

  Vodja igrišča, Kristianstads Golfklubb & Destinacija

  “Igrišči sta posebni in odziv je izjemen. Poti, igrišča in zelenice so urejene in natančne, vendar jih obkrožajo kontrastni naravni travniki, cvetje in trave.”

  BEVAN TATTERSALL

Ljubezen do dela

Bevansovo globoko spoštovanje do okolice sega tudi do njegove odgovornosti kot upravljavca igrišča. Zaveda, se, da ima srečo, da lahko opravlja to vlogo na tej slikoviti lokaciji, zanovani v klasičnem, švedskem ‘neizumetničenem’ slogu. Prepričan je, da moraš imeti rad igrišče, na katerem delaš, sicer ne boš nikoli dobro skrbel zanj.

“To je kraj, v katerega se zlahka zaljubš – zelo pristno in lepo staro igrišče za golf, ki pa ga ni težko narediti zelo lepega.”

 

25 let in še več…

Bevan zaupa svoji ekipi in opremi, da lahko vzdržuje vrhunsko igrišče, ki bo iz vseh strokovnjakov izvabilo najboljše, nas ostale pa navdihnilo na neskončni poti učenja. Izkušnje ne štejejo le pri uspešni izvedbi igre, temveč tudi pri pripravi terena. V ta namen Bevan že od leta 1995 zaupa podjetju John Deere, s katerim je pred kratkim podpisal petletno ekskluzivno pogodbo.

“John Deere nam ustreza – tako preprosto je to. Če se želimo kosati z najboljšimi igrišči za golf na svetu, moramo uporabljati najboljšo opremo, storitve in podporo. Zato je za nas to smiselno.”

8800a Nordijska spokojnost
7500a Nordijska spokojnost

Popoln paket

Vzdrževanje obeh igrišč na najvišji možni ravni zahteva veliko voznega parka in osebje, ki z njim upravlja. Bevan je prepričan, da lahko njegova ekipa z uporabo najboljše opreme in poprodajne podpore še bolje opravlja svoje naloge, saj ve, da jih stroji ne bodo pustili na cedilu ne glede na to, koliko časa jih bodo uporabljali.

“Naše osebje ima rado John Deere in to smo upoštevali pri naročilu. Vendar pa ne gre le za ceno in podporo, temveč tudi za ljudi, ki vsak dan osem do deset ur sedijo na strojih, zato se morajo počutiti udobno in vedeti, da je njihova oprema zanesljiva in varna.”

Poiščite najbližjega trgovca

Poiščite najbližjega trgovca

Poiščite svojega trgovca John Deere