Izjava o zasebnosti družbe John Deere

Ta izjava o zasebnosti družbe John Deere (»izjava«) je izdana v imenu subjektov, ki so navedeni v preglednici na koncu te izjave kot »upravljavci podatkov« (vsak posebej »John Deere«, »mi« ali »naš«). Ta izjava je naslovljena na posameznike, s katerimi komuniciramo, vključno z obiskovalci ali uporabniki naših spletnih mest, aplikacij (spletnih ali mobilnih) ali spletnih storitev (»spletne storitve"); trenutnimi in bodočim strankam; vodstvom in osebjem podjetij in prodajalcev; vodstvom in osebjem pooblaščenih prodajalcev John Deere; obiskovalci naših prostorov, muzejev in zanimivosti; ter drugimi uporabniki naših storitev. V tej izjavi se izraz »vi« nanaša na posameznike, katerih osebni podatki se obdelujejo.

Družba John Deere bo kot upravljavec podatkov obdelovala informacije o vas v papirnati in elektronski obliki, v nadaljevanju »osebni podatki«. Osebni podatki se bodo zbirali neposredno od vas, takšne podatke bomo izbirali znotraj družbe in v nekaterih primerih tudi od zadevnih tretjih oseb.

Osebni podatki se delijo s člani skupine John Deere (glejte tudi 4. poglavje spodaj). Seznam podjetij v skupini John Deere je na voljo na naslovu https://www.deere.com/en/our-company/about-john-deere/worldwide-locations/. Podjetja v skupini John Deere lahko v določenih okoliščinah obdelujejo osebne podatke skupaj (glejte tudi 3. poglavje spodaj).

Izjave o zasebnosti za posamezne države ali izdelke lahko veljajo za določene izdelke in storitve, ki jih nudi družba John Deere, ter so na voljo v meniju »Informacije o posameznih državah ali izdelkih (Country or Product Specific Information)«. Za ponazoritev John Deere banka S.A. med drugim ponuja finančne izdelke in storitve, kar običajno zahteva zbiranje dodatnih ali drugačnih vrst informacij in podatkov. John Deere GmbH & CO KG ponuja tudi različne podatkovne storitve in naročnine.

Izdelki John Deere pa se distribuirajo prek omrežja pooblaščenih prodajalcev in distributerjev. Večina teh prodajalcev in distributerjev so vodena podjetja v neodvisni lasti, ki imajo morda lastne izjave o zasebnosti.

Izjava o zasebnosti

1. Vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo

Vrste vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, zajemajo naslednje:

Osebni podatki, kot so ime, želeno ime, priimek, vzdevek, datum rojstva, uporabniško ime, geslo in drugi načini preverjanja pristnosti, identifikatorji uradnih organov, podpisi in slike.

Kontaktni podatki, kot so naslov, poštni naslov, telefonska številka, informacije o profilih v družbenih medijih in e-poštni naslov.

Z delom povezane informacije, kot so panoga, vloga, poslovna dejavnost, trenutni in nekdanji delodajalci, odnosi s stranko ali tretjo osebo (npr. prodajalec, dobavitelj), delovni naslov, službena telefonska številka, z delom povezani družbeni mediji in službeni e-poštni naslov.

Informacije o transakcijskem ali finančnem računu, kot je naslov za pošiljanje računa, bančni račun, številke bančnih računov in podatki bančnih računov, informacije o kreditnih ali debetnih karticah, varnostna koda in datum poteka veljavnosti, ime in priimek imetnika kartice ali računa, zapisi navodil, informacije o nasprotni stranki ter informacije o financiranju in najemu opreme. Če je to dovoljeno ali zahtevano v skladu z zakonodajo, lahko zaprosimo za identifikacijski dokument, ki ga izda uradni organ.

Informacije, ki jih morda objavljate na oglasnih deskah, v uporabniških obrazcih (vključno z družbenimi mediji) ali anketah, kot so uporabniška imena, podrobnosti profilov v družbenih medijih, komentarji (vključno z vidiki in mnenji), slike in druge informacije.

Informacije o preferencah in odnosih, ki nam pomagajo razumeti, kdo ste in kaj želite, da vam lahko ponudimo izdelke in storitve, ki vas morda zanimajo, kot so informacije o nepremičnini, kmetiji ali podjetju, vaša splošna lokacija, nastavitve in jezikovne nastavitve. To vključuje tudi informacije o tem, kako komunicirate z nami, našimi prodajalci in poslovnimi partnerji, ter podrobnosti o računih pri nas, vključno z nakupi, poizvedbami, računi strank, zgodovino garancijskih zahtevkov in zgodovino plačil.

Informacije o uporabi, kot so podrobnosti o izdelkih in storitvah, specifikacije strojne opreme in operacijskega sistema, različica programske opreme, podatki o delovanju in statistika, podatki dnevnika, uporaba naprav in aplikacij (ter izdelkov in storitev) in diagnostični podatki.

Samodejno zbrane informacije, kot so informacije o straneh ali vsebini, ki ste jo obiskali v spletnih storitvah, ne glede na to, ali ste odprli ali prebrali naše komunikacije, obstoj piškotkov in drugih tehnologij, čas in trajanje uporabe spletnih storitev ter poročila o napakah in podatki o delovanju. Zbrane informacije in podatki vključujejo naslov internetnega protokola (IP) (in informacije v zvezi s tem naslovom IP), vrsta in različica operacijskega sistema ali spletnega brskalnika naprave, model strojne opreme, ID naprave ali identifikator za katero koli napravo, ki se uporablja za dostop do spletnih storitev, in drugi enolični identifikatorji naprav ter v nekaterih primerih lokacija naprave. Te informacije se lahko zabeležijo, ko uporabljate spletne storitve.

Občutljivi osebni podatki: nekateri osebni podatki, ki jih lahko obdelujemo v zvezi z nameni iz 2. poglavja, se lahko v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov štejejo za občutljive osebne podatke, vključno s podatki, ki razkrivajo rasno ali etnično poreklo, politična mnenja, veroizpoved ali filozofsko prepričanje ali članstvo v sindikatu, ter obdelovanje genetskih podatkov, biometričnih podatkov, podatkov v zvezi z zdravjem ali podatkov v zvezi s posameznikovim spolnim življenjem ali spolno usmerjenostjo (kot je opredeljeno v veljavni zakonodaji o varstvu podatkov). Poleg tega lahko nekateri osebni podatki vključujejo informacije v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški.

2. Viri osebnih podatkov, ki se obdelujejo

Vaše osebne podatke zbiramo iz različnih virov, vključno z naslednjimi:

Informacije, ki jih zbiramo neposredno od vas: osebni podatki se običajno zbirajo, ko nam jih posredujete (elektronsko, pisno ali ustno). Za podatke in informacije (npr. osebne podatke; kontaktne podatke, informacije o transakcijah) vas bomo prosili, ko komunicirate z nami, kot na primer, ko se prijavite za storitve ali jih kupite oz. kupite izdelke, vnesete informacije v naše spletne storitve, se registrirajte za račun v naših spletnih storitvah, obiščite naše prostore, se prijavite za prejemanje glasila, kontaktirate naše storitve za stranke, opravite nakup, se registrirate za usposabljanje, vložite vlogo za financiranje, sodelujete v anketah, registrirate garancijo ali kako drugače komunicirate z nami.

Informacije, ki jih zbiramo znotraj družbe: zbiramo, odkrivamo ali pridobivamo informacije o vas, na primer skozi vaše interakcije z nami (npr. informacije o preferencah in odnosih), in sicer v običajnem poteku našega odnosa z vami ali ko uporabljate naše izdelke in storitve (npr. informacije o uporabi izdelkov in storitev, samodejno zbrane informacije). Osebne podatke pridobivamo med vašim obiskom ali uporabo naših spletnih storitev. Mi (ali tretje osebe) uporabljamo piškotke in druga tehnološka orodja za zbiranje informacij o vašem računalniku ali napravi ter vaši uporabi spletnih storitev (npr. samodejno zbrane informacije). Za več informacij o piškotkih in drugih tehnologijah glejte 5. poglavje, »Piškotki in podobne tehnologije za zbiranje«.

Informacije, zbrane od tretje osebe: vaše osebne podatke sprejemamo od tretjih oseb, ki nam jih posredujejo, kot so člani skupine John Deere, naše stranke, pooblaščeni prodajalci John Deere, vaš delodajalec, agencije za poročanje o boniteti potrošnikov, organi pregona ali vladni organi (npr. osebni podatki; kontaktni podatki, z delom povezane informacije,informacije o transakcijskem ali finančnem računu). Prav tako prejemamo vaše osebne podatke od tretjih oseb, ko kupite katerega koli od naših izdelkov ali storitev prek teh tretjih oseb (npr. pooblaščenih prodajalcev John Deere).

Javno dostopne informacije: zbiramo vaše osebne podatke (npr. informacije o preferencah in odnosih), ki so javno dostopni (npr. koristne informacije o lastniku stranke, podjetje in podatki o podjetju, finančne informacije) ali informacije, ki jih javno objavite, in sicer od drugih dobaviteljev podatkov, ki izboljšujejo naše datoteke in nam pomagajo bolje razumeti naše stranke, ali iz spletnih mest družbenih medijev, kot je Facebook, če uporabljate funkcijo družbenega medija na spletnih storitvah, kot je na primer vtičnik družbenih medijev (Facebookov gumb »Všeč mi je«), če so vam »všeč« naše strani družbenih medijev ali se pridružite našim skupnostim. Če komunicirate z nami prek družbenih medijev, nam lahko dovolite dostop do informacij v vašem profilu družbenih medijev.

3. Namen obdelave osebnih podatkov (»nameni«)

Osebni podatki se obdelujejo za naslednje namene in pravne podlage (pravne podlage za obdelavo). Po potrebi bomo v času zbiranja podatkov opozorili, če je zagotavljanje osebnih podatkov zakonska ali pogodbena obveznost in ste dolžni posredovati osebne podatke, ob tem pa bomo opozorilu tudi na morebitne posledice, če ne posredujete teh podatkov:

a) Storitve za stranke: za zagotovitev zahtevanih izdelkov in storitev, za povezane storitve, kot so dostava izdelkov, vzdrževanje, podpora ter storitve za stranke in izdelke (vključno z garancijsko storitvijo), financiranje, najem in kreditne storitve, ter delovanje spletnih storitev.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: izvajanje nalog, ki so potrebne za obdelavo in izpolnjevanje zahtev ali naročil, kot je odgovor na zahteve za dodatne informacije ali odgovarjanje na zahteve za ponudbo (neposredno ali prek pooblaščenega prodajalca John Deere), da se preveri identiteta posameznika (ali identificira zastopnika), in sicer da se omogoči dostop do poslovnega računa stranke, preveri primernost spodbujevalnih programov, obdela registracija izdelka in zagotovit zahtevano blago in storitve (vključno z olajševanjem postopka naročila in dostave med vami in pooblaščenim prodajalcem John Deere); aktivacijo programske opreme in naprav, ki zahtevajo aktivacijo, upravljanje računov in obdelava plačil za blago in storitve, sklepanje in izvajanje pogodb, obdelava garancijskih zahtevkov in zagotovitev garancijskih storitev, zagotavljanje in servisiranje programov podaljšane garancije, vključno z upravljanjem pogodb za storitve in zaračunavanjem/izdajanjem računov, registracija in ustvarjanje računa v spletnih storitvah, vključno z nastavitvijo in upravljanjem porabniških računov, ter zagotavljanje spletnih storitev in njihovih funkcionalnosti, vključno z delovanjem in upravljanjem spletnih storitev, zagotavljanjem vsebine ter komuniciranjem in interakcijo z vami v spletnih storitvah.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna v povezavi z vsemi pogodbami, ki jih lahko sklenete z nami (vključno s pogoji uporabe v zvezi s spletnimi storitvami), ali za izvajanje korakov pred sklenitvijo pogodbe z nami, (2) je obdelava potrebna za izpolnjevanje pravne ali zakonske obveznosti, ki velja za nas, (3) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere, člana skupine John Deere ali tretje osebe (npr. prodajalca ali poslovne stranke) pri zagotavljanju storitev za stranke, podpore za izdelke in stranke, usposabljanja in drugih izobraževalnih dogodkov ter ustreznem obveščanju o izboljšavah in posodobitvah izdelkov ter izboljšavah izdelkov (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine) ali (4) se obdelava izvaja z vašo privolitvijo.

b) Podpora za izdelke in stranke: zagotavljanje podpore za izdelke in storitve, upravljanja odnosov s strankami, prodajalci in dobavitelji, diagnosticiranja in popravila, komuniciranje ter varnosti izdelkov in s strankami, prodajalci in dobavitelji; za diagnostiko in popravila; komunikacije, varnost izdelkov in vpoklicev.

Kot del zagotavljanja storitev in podpore uporabljamo sistem za upravljanje odnosov s strankami (osebni podatki, kontaktni podatki, informacije o preferencah in odnosih, javno dostopne informacije), s katerim spremljamo poslovanje, zagotavljamo posodobljene kontaktne podatke, pridobimo vsestranski pregled poslovanja z vami (in vašim podjetjem), se izogibamo podvojeni komunikaciji o podobnih temah, zagotavljamo prodajo in podporo ter se odzivamo na vsa vaša sporočila ali zahteve.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: zagotavljanje usposabljanja in druge izobraževalnih dogodkov za stranke in njihovo osebje, prodajalce in njihovo osebje ter dobavitelje in njihovo osebje, za zagotavljanje rednega vzdrževanja in podpore za izdelke in storitve (vključno s posodobitvami programske opreme), odziv na zahteve prodajalcev za tehnično pomoč pri identifikaciji težave z izdelkom in drugim diagnosticiranjem, za zagotavljanje komunikacij v zvezi z vašimi izdelki ali storitvami, vključno z informacijami o storitvah, potrdili, obvestili, posodobitvami, podporo in administrativnimi sporočili ter za zagotavljanje informacij o varnostnih ali pravnih razlogih, kot so preklici in varnostna sporočila.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna v povezavi z vsemi pogodbami, ki jih lahko sklenete z nami (vključno s pogoji uporabe v zvezi s spletnimi storitvami), ali za izvajanje korakov pred sklenitvijo pogodbe z nami, (2) je obdelava potrebna za izpolnjevanje pravne ali zakonske obveznosti, ki velja za nas (npr. obveščanje o vpoklicih in upravljanje vpoklicev), (3) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere, člana skupine John Deere ali tretje osebe (npr. prodajalca, poslovne stranke) pri zagotavljanju storitev za stranke, podpore za izdelke in stranke, usposabljanja in drugih izobraževalnih dogodkov ter ustreznem obveščanju o izboljšavah in posodobitvah izdelkov ter izboljšavah izdelkov (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine) ali (4) se obdelava izvaja z vašo privolitvijo.

c) Oglaševanje: zagotavljanje obvestil in ponudb za izdelke in storitve družbe John Deere, članov skupine John Deere ali naših prodajalcev, dobaviteljev in partnerjev, vključno s ponudbami na podlagi vaših interesov, osebnih in poslovnih značilnosti ter lokacije.

Mi (ali tretje osebe, kot je pooblaščeni prodajalec John Deere) lahko ta obvestila in ponudbe posredujemo prek e-pošte, navadne pošte, spleta (vključno z zagotavljanjem personaliziranega oglaševanja in vsebine v spletnih storitvah), platform družbenih medijev, besedilnih sporočil, potisnih obvestil in drugih načinov. V povezavi z marketingom na platformah družbenih omrežij se lahko platformam družbenih medijev posredujejo psevdonimne informacije (kriptografske zgoščene vrednosti osebnih ali kontaktnih podatkov), ki omogočajo ujemanje z vašim računom na družbenih omrežjih in nam omogočajo oglaševanje na platformi. Kot je podrobno opisano v 5. poglavju, bomo mi (ali tretje osebe) uporabljali piškotke in druge podobne tehnologije, ki nam omogočajo prilagoditev spletnih storitev ali umestitev oglasov, ki se nanašajo na vaše interese na spletnih mestih tretjih oseb.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: ustvarjanje oglaševalskih in trženjskih programov s pomočjo informacij (osebnih podatkov, kontaktnih podatkov, informacij o preferencah in odnosih, informacij o uporabi, samodejno zbranih informacij), da vam predlagamo izdelke in storitve, ki vas morda zanimajo na spletu in zunaj spleta, ter uporabo informacij (osebnih podatkov, informacij o uporabo, samodejno zbranih informacij) za personalizacijo spletnih storitev in zagotavljanje spletnih storitev, ki so skladnejše z vašimi interesi.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere, člana skupine John Deere ali tretje osebe (npr. prodajalca) pri izvajanju trženja, iskanja in pridobivanja novih strank, spoznavanju nastavitev za boljše prilagajanje ponudb ter pri ponujanju izdelkov in storitev, ki ustrezajo potrebam (bodočih) strank (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine), ali (2) se obdelava izvaja z vašo privolitvijo.

d) Ankete in promocijski dogodki: upravljanje žrebanj, nagradnih iger, programov zvestobe in drugih promocijskih dogodkov, v katerih sodelujete, kot so načrtovanje in urejanje ogledov prostorov člana skupine John Deere ali naših znamenitosti ter sodelovanje na predstavitvah izdelkov in drugih sejmih.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna v povezavi z vsemi pogodbami, ki jih lahko sklenete z nami (vključno s pogoji uporabe v zvezi s promocijskim dogodkom), ali za izvajanje korakov pred sklenitvijo pogodbe z nami, (2) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere, člana skupine John Deere ali tretje osebe pri zagotavljanju trženja, iskanja, nudenja storitev in pridobivanja (bodočih) strank (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine) ali (3) se obdelava izvaja z vašo privolitvijo.

e) Druga komunikacija: zagotavljanje drugih informacij, ki vas morda zanimajo, kot so obvestila, opomniki, izpadi storitev, programi za izboljšanje izdelkov in tehnični bilteni, novice o družbi John Deere ali članih skupine John Deere, revije družbe (ko sta The Furrow in Homestead) in katalogi ter vabila na sejme, predstavitve izdelkov in druge dogodke.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna v povezavi z vsemi pogodbami, ki jih lahko sklenete z nami (vključno s pogoji uporabe v zvezi z naročninami na naše publikacije), ali za izvajanje korakov pred sklenitvijo pogodbe z nami, (2) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere, člana skupine John Deere ali tretje osebe (npr. prodajalca) pri trženju, iskanju, pridobivanju novih strank ter nudenju storitev in sporočanju novic (bodočim) strankam, npr. o posodobitvah in izboljšavah izdelkov ter druge informacije o izdelkih in storitvah (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine), ali (4) se obdelava izvaja z vašo privolitvijo.

f) Raziskave; izboljšanje izdelkov in storitev: prepoznavanje ter odkrivanje težav z obstoječimi izdelki in storitvami, razumevanje, kako se uporabljajo naši izdelki in storitve, analiziranje učinkovitosti oglaševanja, izvajanje raziskav, izboljšanje izdelkov in storitev ter razvoj novih izdelkov in storitev (vključno z uporabo psevdonimiziranih in anonimiziranih podatkov).

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: merjenje velikosti občinstva in vključenosti strank, pošiljanje anket o izkušnjah, omogočanje udeležbe v spletnih in nespletnih raziskavah ter analizo odzivov, ocenjevanje uspešnosti in delovanja proizvodnje ter preskušanje izdelkov in storitev (vključno z informacijami o uporabi), pregledovanje kod napak in drugih podatkov o delovanju strojev, garancijskih zahtevkov in tehničnih zahtev za pomoč pri prodajalcih za odkrivanje težav z izdelki ali storitvami (vključno z varnostnimi težavami), izboljšanje izdelkov in storitev ter razvoj novih izdelkov in storitev, izboljšajte delovanje, odpravljanje težav in izboljšanje spletnih storitev (npr. uporaba informacij o brskanju pri obisku spletnih storitev in o tem, kako se premikate po spletnih storitvah, da bodo bolj intuitivne).

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna v povezavi z vsemi pogodbami, ki jih lahko sklenete z nami (vključno s pogoji uporabe v zvezi s spletnimi storitvami), ali za izvajanje korakov pred sklenitvijo pogodbe z nami, (2) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri prepoznavanju težav z izdelki in storitvami, izvajanju raziskav in analiz, izboljšanju izdelkov in storitev ter razvoju novih izdelkov in storitev (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine); (3) je obdelava potrebna za zaščito ključnih interesov posameznika (npr. prepoznavanje težav z varnostjo), (4) je obdelava potrebna za izpolnjevanje pravne obveznosti, ki velja za nas (npr. varnost izdelkov, odpoklici), ali (5) se obdelava izvaja s privolitvijo.

g) Fizična varnost: izvajanje in ohranjanje fizične varnosti, upravljanje dostopa do opreme in prostorov ter pregledovanje dostopa do opreme in prostorov v primeru incidenta ali ko je to potrebno pri preiskovanju nepooblaščenega dostopa, izgube ali kraje.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: ustvarjanje in upravljanje uporabnikovih ID-jev, značk, ključev in drugih načinov za upravljanje dostopa za zagotovitev, da imajo posamezniki ustrezna dovoljenja pred dostopom do prostorov družbe John Deere ali člana skupine John Deere (tj. nadzor dostopa in preprečevanje nepooblaščenega dostopa), nadzorovanje prostorov družbe John Deere ali člana skupine John Deere (vključno z uporabo televizije zaprtega kroga in drugih vrst kamer) za zaščito ljudi in zaščito pred krajo, vandalizmom in škodo na lastnini družbe John Deere ali člana skupine John Deere. To vključuje tudi obdelavo evidenc o dostopu do prostorov ali dovoljenih območij (npr. beleženje prihoda in odhoda posameznikov), da se ustrezno razišče nepooblaščene dostope, izgube ali kraje.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna za izpolnjevanje pravne obveznosti, ki velja za nas, (2) je potrebna za zaščito ključnih interesov posameznika, (3) je potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri zagotavljanju fizične in elektronske varnosti našega poslovanja, prostorov in sredstev (tj. ustrezna zaščita in obramba lastnine (npr. fizične ali intelektualne lastnine) ter ustrezno preiskovanje nepooblaščenih dostopov, izgub ali kraj, zagotavljanje fizičnega varovanja) (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine). Če se obdelujejo podatki v zvezi s kazenskimi prekrški in obsodbami, se takšna obdelava izvaja v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EGP.

h) Omrežna/kibernetska varnost: zagotavljanje elektronske varnosti (omrežne in kibernetske varnosti), vključno s prepoznavanjem, zaščito, odkrivanjem, odzivom in obnovitvijo po varnostnih dogodkih.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: prepoznavanje groženj, ranljivosti in tveganj, prepoznavanje in določanje ustreznih pooblastil uporabnikom, izdajanje in preklicevanje poverilnic, dodeljevanje in upravljanje dovoljenj za dostop uporabnikov, preprečevanje in odkrivanje nepooblaščenih dostopov ali obdelave podatkov in širjenje zlonamernih kod, preprečevanje napadov za zavrnitev storitve in druge škode na računalnikih in elektronskih komunikacijskih sistemih, preprečevanje in odkrivanje goljufij, kaznivih dejanj ali zlorabe IT-storitev, blokiranje neželene pošte, poskusov lažnega predstavljanja ter računalniških virusov in druge zlonamerne programske opreme, zagotavljanje varnosti izdelkov in uporabnikov ter preprečevanje nepooblaščenega prenosa lastniških podatkov in drugih informacij (npr. osebnih podatkov).

Skupina za globalno varnost organizacije (Global Security) z glavnim sedežem v Deere & Company v mestu Moline v Illinoisu (vendar pa se posamezniki nahajajo tudi v drugih članih skupine John Deere) obdeluje osebne podatke kot pomoč pri prepoznavanju in raziskovanju sumljivih incidentov ali dogodkov (vključno s forenzičnimi pregledi), usklajevanju odzivov in obnavljanju funkcionalnosti.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna zaradi izpolnjevanja pravne obveznosti, ki velja za nas, (2) je potrebna za zaščito ključnih interesov posameznika ali (3) je potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri ustrezni zaščiti in obrambi lastnine (npr. fizične ali intelektualne lastnine) ter pri zagotavljanju varnosti omrežij in informacij (vključno z upravnimi, tehničnimi in organizacijskimi ukrepi) (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine). Če se obdelujejo podatki v zvezi s kazenskimi prekrški in obsodbami, se takšna obdelava izvaja v skladu z zakonodajo države članice EU ali EGP.

i) IT postopki: upravljanje IT sistemov, aplikacij in infrastrukture (vključno s spremljanjem delovanja IT sistemov in infrastrukture), izvajanje IT revizij ter zagotavljanje informacijskih in komunikacijskih storitev.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: lažjo komunikacijo in uporabo drugih IT orodij, uporabo aplikacij družbe John Deere ali člana skupine John Deere, prepoznavanje in odpravljanje težav z IT sistemi in orodji, nameščanje nadgradenj in popravkov, zagotavljanje neprekinjenega poslovanja, vključno z izdelavo varnostnih kopij, in upravljanje službe za pomoč uporabnikom.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe, ki ste jo sklenili, ali za izvajanje ukrepov (na vašo zahtevo) pred sklenitvijo nove pogodbe ter (2) je potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri vodenju, vzdrževanju in upravljanju infrastrukture informacijsko-komunikacijske tehnologije (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine).

j) Poslovno delovanje: upravljanje vsakodnevnega poslovanja družbe John Deere in skupine John Deere, za analizo podatkov za potrebe poročanja o uspešnosti poslovanja in za vodenje poslovanja (vključno z revizijami, nadzorom skladnosti in drugimi dejavnostmi obvladovanja tveganja (vključno z zavarovanjem)).

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: organizacijsko analizo, razvoj in poročanje o upravljanju (vključno z oblikovanjem in razvijanjem modelov tveganja), razporejanje dela in upravljanje z našimi sredstvi; upravljanje finančnega računa, vključno z obdelavo plačil in upravljanjem terjatev in obveznosti, taktično in strateško načrtovanje, projektno in organizacijsko vodenje, upravljanje odnosov s tretjimi osebami (prodajalci, dobavitelji, poslovnimi partnerji), zaščito in uveljavljanje pravic, notranje in zunanje revizije, obdelovanje in načrtovanje reorganizacije, pridobivanja, združitev, razdružitev in odprodaj, obdelavo osebnih podatkov za namene anonimizacije/deidentifikacije.

V imenu organizacije skupina John Deere skupaj upravlja določene vrste osebnih podatkov (npr. osebne podatke, kontaktne podatke, informacije o uporabi, informacije o preferencah in odnosih itd.) za sočasne poslovne procese drugih članov skupine John Deere, vključno z družbo John Deere. Skupina John Deere prav tako skupaj upravlja infrastrukturo, kjer člani skupine John Deere obdelujejo osebne podatke za lastne namene.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki veljajo za nas, ali (2) je potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri vodenju in upravljanju vsakodnevnega poslovanja družbe John Deere in skupine John Deere, upravljanju finančnih zadev družbe John Deere in skupine John Deere, upravljanju tveganj, katerim sta izpostavljeni družba John Deere in skupina John Deere, upravljanju poslovanja in informacij, ocenjevanju poslovnih transakcij in vrednotenju združitev in prevzemov (vključno s skrbnim pregledom ciljev prevzemov) (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine).

k) Primernost: določitev primernosti za izdelke, storitve ali ponudbe, preverjanje ali pomoč pri preverjanju vaše identitete, izpolnjevanje regulativnih obveznosti za skladnost, preverjanje vladnih ali drugih seznamov sankcij, izpolnjevanje zahtev za skladnost znotraj družbe.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: skrbni pregled poznavanja strank (vključno z uporabo informacij iz različnih virov, kot so javne informacije, za preverjanje in potrjevanje identitet), izvajanje preverjanje kreditne sposobnosti in kreditnih referenc ter ocen tveganj, preverjanje na seznamih sankcij, izpolnjevanje drugih regulativnih zahtev (vključno z zahtevami, ki so naložene drugim članom skupine John Deere), kot je preverjanje, ali ste politično izpostavljena oseba in izpolnjujete zahteve glede zaznavanja in preprečevanja financiranja terorizma.

Skupina za globalno skladnost s trgovinskimi predpisi (Global Trade Compliance Group) z glavnim sedežem v Deere & Company v mestu Moline v Illinoisu (vendar pa se posamezniki nahajajo tudi v drugih članih skupine John Deere) pomaga družbi John Deere pri obdelavi osebnih podatkov za ta namen. Skupina za globalno skladnost s trgovinskimi predpisi je primarno odgovorna za prepoznavanje in raziskovanje prvotnih ujemanj s posamezniki na seznamih sankcioniranih oseb ter raziskovanje in brisanje napačnih ujemanj.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je obdelava potrebna v povezavi z vsemi pogodbami, ki jih lahko sklenete z nami (vključno s pogoji uporabe v zvezi s spletnimi storitvami), ali za izvajanje korakov pred sklenitvijo pogodbe z nami, (2) je obdelava potrebna za izpolnjevanje pravne ali zakonske obveznosti, ki velja za nas, (3) je obdelava potrebna za zaščito ključnih interesov posameznika, (4) je obdelava potrebna za nalogo, ki se izvaja v javnem interesu, ali (5) je obdelava potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri preprečevanju pranja denarja in sankcioniranju kršitev, preprečevanju in odkrivanju goljufij ter razumevanje naših (bodočih) strank in poslovnih partnerjev (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine);ali (4) se obdelava izvaja z vašo privolitvijo. Če se obdelujejo občutljivi osebni podatki, se obdelujejo v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EU EU/EGP, vključno kjer je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Če se obdelujejo podatki v zvezi s kazenskimi prekrški in obsodbami, se takšna obdelava izvaja v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EGP.

l) Skladnost z zakonodajo; postopki: zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo in predpisi ter uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih pravic.

To vključuje obdelavo osebnih podatkov (vključno z občutljivimi osebnimi podatki ali podatki v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški): izpolnjevanje pravnih in drugih zahtev, ki veljajo za člane skupine John Deere (vključno z zakonodajo in predpisi drugih držav, v katerih se ne nahajate), upoštevanje inšpekcijskih pregledov s strani vladnih organov in drugih zahtev vladnih organov ali drugih javnih organov (vključno z organi iz drugih držav), odziv na pravne postopke, uveljavljanje pravnih pravic in sredstev, vključno z zaščito in uveljavljanjem naših pravic, lastnine, zaščito pravic, lastnine ali varnosti drugih oseb in članov skupine John Deere, preiskovanje, priprava na sodne postopke in zastopanje v sodnih postopkih ter upravljanje pritožb ali zahtevkov znotraj družbe (vključno s sodnimi postopki in zahtevami vladnih organov v ZDA).

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je potrebna za izpolnjevanje pravnih obveznosti, ki veljajo za nas, ali (2) je potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri vodenju in upravljanju vsakodnevnega poslovanja, upravljanju finančnih zadev našega poslovanja, obvladovanju tveganj, katerim je izpostavljeno naše poslovanje, upravljanju poslovanja in informacij ter pri zagotavljanju skladnosti z zakonodajo držav, ki niso članice EU in v katerih posluje skupina John Deere (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine). Če se obdelujejo občutljivi osebni podatki, se obdelujejo v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EU EU/EGP, vključno kjer je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Če se obdelujejo podatki v zvezi s kazenskimi prekrški in obsodbami, se takšna obdelava izvaja v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EGP.

m) Preiskave: preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje goljufij, kršitev pravilnikov družbe ali drugih nepooblaščenih, neprimernih dejanj, ki izhajajo iz kršitve (vključno s kazenskimi prekrški).

To vključuje obdelavo osebnih podatkov za: preiskovanje in odzivanje na primere skladnosti in prijave na službo za pomoč uporabnikom (vključno z delovanjem linije poročanja v skladu z ameriškim zakonom Sarbanes-Oxley).

Center skupine John Deere za globalno poslovno vedenje ter globalno varnost in pripravljenost podjetja (Center for Global Business Conduct and Global Enterprise Security & Preparedness) z glavnim sedežem v Deere & Company v mestu Moline v Illinoisu (s posamezniki tudi v drugih članih skupine John Deere ) izvaja nadzor in pomaga družbi John Deere v zvezi s preiskavami skladnosti.

Obdelava je utemeljena na podlagi zakonskih določb, da (1) je potrebna za izpolnjevanje pravnih obveznosti, ki veljajo za naše poslovanje, ali (2) je potrebna zaradi legitimnih interesov družbe John Deere ali člana skupine John Deere pri vodenju in upravljanju družbe John Deere ali skupine John Deere, upravljanju tveganj, katerim je izpostavljena družba John Deere ali skupina John Deere, upravljanju poslovanja in informacij, odkrivanju in preprečevanju goljufij, odkrivanju in preprečevanju kršitev pravilnikov skupine John Deere ter pri zagotavljanju skladnosti z zakonodajo držav, ki niso članice EU in v katerih posluje skupina John Deere (v kolikor takšnih legitimnih interesov ne preglašajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine). Če se obdelujejo občutljivi osebni podatki, se obdelujejo v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EU/EGP. Če se obdelujejo podatki v zvezi s kazenskimi prekrški in obsodbami, se takšna obdelava izvaja v skladu z zakonodajo držav članic EU ali EGP.

4. Tretje osebe, s katerimi se delijo osebni podatki ali se jim razkrijejo

a) Osebni podatki se delijo ali razkrivajo znotraj družbe John Deere in članom skupine John Deere skupine za namene, ki so opisani v tej izjavi. Člani skupine John Deere bodo obdelovali osebne podatke v skladu s to izjavo, razen če so vas obvestili drugače.

b) Za doseganje namenov iz 3. poglavja osebne podatke delimo ali razkrivamo znotraj skupine John Deere. Izkoristili bomo usposobljenost in znanje skupine John Deere, kot so centralizirana kadrovska služba, računovodstvo, finančna služba, vodenje poslovanja, informacijska tehnologija in varnostne funkcije. Sklici na družbo John Deere in člane skupine John Deere v 3. poglavju ta izjave se običajno nanašajo na primere, v katerih člani skupine John Deere delujejo kot skupni upravljavci skupaj z družbo John Deere.

c) Osebne podatke razkrijemo, če je to potrebno za dokončanje transakcij, ki ste jih zahtevali ali odobrili, ali da vam zagotovimo izdelek ali storitev.

Primer: posredovanje podatkov o plačilu bankam in drugim finančnim institucijam, da obdelajo plačilo. Prav tako bomo podatke delili, ko nam boste to naročili. Prav tako lahko v spletnih storitvah zahtevate dodatne informacije o izdelku ali storitvi ali pa zahtevate ponudbo, kar posredujemo pooblaščenemu prodajalcu John Deere v vašem območju, ki bo izpolnil vašo zahtevo. Kot je opisano v 12. poglavju ,lahko ocene in povratne informacije delite tudi na forumih in drugih javnih mestih.

d) Osebne podatke delimo ali razkrivamo pooblaščenim prodajalcem John Deere, distributerjem, trgovcem in poslovnim partnerjem v povezavi z nameni iz 3. poglavja.

Primer: pooblaščeni prodajalec John Deere deluje kot zveza med vami in nami v zvezi z upravljanjem vašega odnosa z družbo John Deere, vključno s pomočjo pri pridobivanju ponudb, nakupih opreme ali storitev, naročanju delov, upravljanju izdelkov in storitev (vključno z naročninami), financiranju in garancijskih storitvah.

e) Če ste zaposleni ali zastopnik stranke ali prodajalca,podatke delimo ali razkrivamo tej stranki ali prodajalcu.

f) Osebne podatke delimo z drugimi ponudniki storitev (ki se običajno imenujejo »obdelovalci podatkov«), da izpolnijo namene v našem imenu.

Primer: tehnološka podjetja, kot so podjetja, ki zagotavljajo programsko opremo in računalniške storitve (npr. upravljanje podatkov in storitve shranjevanja, podjetja za gostovanje, programska oprema kot storitev, e-poštne storitve), tehnološka podjetja, ki zagotavljajo opremo in strojno opremo (npr. proizvajalci in distributerji računalnikov), podporne storitve, kot so podjetja, ki zagotavljajo storitve za podporo poslovanju (npr. ponudniki poštnih storitev, storitve tiskanja, čiščenje pisarn in podjetja, ki nameščajo, servisirajo in nadzorujejo alarmne sisteme), podjetja, ki zagotavljajo finančno skrbništvo, podjetja, ki zagotavljajo storitve v zvezi z odpadki in odlaganjem odpadkov (npr. ponudniki razreza), in ponudniki analitičnih storitev. V nekaterih primerih lahko ta podjetja zbirajo podatke v našem imenu neposredno od vas.

g) Osebne podatke prav tako delimo ali razkrivamo drugim podjetjem, ki za nas izvajajo specializirane ali profesionalne funkcije (ki se običajno imenujejo »upravljavci podatkov«).

Primer: finančne institucije, kot so obdelovalci plačil in banke, ki so vključeni v obdelavo plačil ali nam zagotavljajo financiranje, finančne institucije, kot so zavarovalniški posredniki in zavarovalnice, ki nam pomagajo pri obvladovanju tveganja, podporne storitve, kot so podjetja, ki zagotavljajo storitve za podporo poslovanju, in podjetja, ki izvajajo usposabljanja, tečaje usposabljanja; dostavna podjetja, ki dostavljajo naše izdelke, telekomunikacijska podjetja, ki zagotavljajo fiksno telefonsko linijo in mobilne telekomunikacijske storitve, tehnološka podjetja, ki zagotavljajo tehnologijo in strojno opremo, kot je telekomunikacijska oprema, podjetja, ki zagotavljajo zdravstvene storitve in opremo, kot so izvajalci zdravstvenih storitev, ter druge osebe (kot so pravni in regulativni organi, računovodje, revizorji, odvetniki in drugi zunanji strokovni svetovalci), ki nudijo podporo pri revizijah, zagotavljanju skladnosti in vodenju poslovanja in/ali skladnosti z zakonodajo.

h) Spletne storitve vsebujejo vtičnike ali vsebino tretjih oseb, kot je Facebook (gumb »Všeč mi je«), Twitter (gumb »Deli na Twitterju«), LinkedIn ali Google. Vsebina ali vtičniki lahko zbirajo vaš naslov IP in obiskane strani v spletnih storitvah ter lahko uporabljajo lastne piškotke in podobne tehnologije. Če ste med obiskom spletnih storitev prijavljeni v spletno mesto družbenega medija, lahko vtičniki družbenega medija spletnemu mestu družbenega medija dovolijo, da prejme informacije, da ste obiskali spletne storitve, in jih poveže z vašim računom družbenega medija.

Primer: spletne storitve uporabljajo Google Zemljevide. Če uporabljate Google Zemljevide, vas zavezujejo dodatni pogoji storitve Google Zemljevidi/Google Earth (vključno z Googlovim pravilnikom o zasebnosti).

i) Prav tako osebne podatke delimo ali razkrivamo za namene zakonitosti, skladnosti, upravljanja ali sodnih postopkov.

Primer:

 • Osebne podatke delimo ali razkrivamo kupcem, njihovim odvetnikom ali strokovnim svetovalcem, sodiščem, nasprotnim ali povezanim strankam v postopkih in njihovim strokovnim svetovalcem, kjer je to potrebno za vplivanje na prodajo ali prenos celotnega ali delnega poslovanja ali sredstev družbe John Deere (vključno z reorganizacijo, združitvijo, prodajo, skupnim podjetjem, prenehanjem, likvidacijo ali stečajem).
 • Osebne podatke delimo ali razkrivamo za potrebe zaščite in uveljavitve naših pravic, zaščite naše lastnine, zaščite pravic, lastnine ali varnosti drugih oseb in članov skupine John Deere, zaščite pred goljufijami ali drugimi nezakonitimi dejanji, preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih prekrškov ali kot je sicer potrebno za podporo zunanje revizije, skladnosti in funkcij upravljanja poslovanja.
 • Prav tako bomo osebne podatke delili ali razkrivali, kjer to zahteva zakonodaja (vključno z zakonodajo zunaj države, v kateri se nahajate), kot so odziv na sodni poziv, nalog za preiskavo, sodne naloge in druge pravne postopke, vključno z organi pregona in sodišči v ZDA in drugih državah, v katerih delujejo člani skupine John Deere.

Upoštevajte, da lahko delimo in razkrivamo tudi vaše informacije in podatke,, ki niso osebni podatki. Primer: objavljamo lahko poročila, ki vsebujejo združene in statistične podatke o naših strankah in opremi.

5. Piškotki in podobne tehnologije za zbiranje

Ko obiščete spletne storitve oz. odprete ali kliknete sporočilo, kot je e-pošta družbe John Deere, družba John Deere (ali tretje osebe) zbira informacije in podatke z avtomatiziranimi sredstvi, in sicer s pomočjo tehnologij, kot so strežniški dnevniki ali dnevniki uporabe, piškotki brskalnika ali piškotki http, lokalni predmeti v skupni rabi, lokalno mesto za shranjevanje, spletni svetilniki/spletni signali (»pixel tags«), vdelani skripti, oznake ETag, povezave med strežniki ter druge podobne tehnologije za zbiranje.

V nadaljevanju je povzetek. Za več informacij o tem, kako družba John Deere (ali tretje osebe) uporablja piškotke in podobne tehnologije na spletnih mestih John Deere in v spletnih storitvah, ali informacije o upravljanju takšne tehnologije, obiščite stran z naši izjavo o piškotkih.

Te tehnologije se na splošno uporabljajo za omogočanje pravilnega delovanja spletnih storitev, shranjevanje vaših nastavitev ali možnosti, pomoč pri izboljšanju spletnih storitev, merjenje odzivov na naša sporočila, izboljšanje naših sporočil ali promocij, zagotavljanje prilagojene ali personalizirane izkušnje v spletnih storitvah, zaznavanje in preprečevanje nekaterih vrst goljufij ter zagotavljanje ustreznih oglasov. V nekaterih primerih povežemo informacije, ki jih zberemo s piškotki in podobnimi tehnologijami za zbiranje, z drugimi vašimi osebnimi podatki, ki jih zbiramo, kot je navedeno v 3. poglavju te izjave.

Imamo odnose s tretjimi osebami, ki izvajajo sledenje in poročanje za našo spletno obdelavo. Prav tako imamo odnose s tretjimi osebami, ki nam pomagajo zagotavljati personalizirano vsebino in ustrezne oglase v spletnih storitvah tretjih oseb ali v njihovih storitvah, ki jih morda obiščete. Te tretje osebe lahko uporabljajo piškotke in druge podobne tehnologije za zbiranje informacij o vaši uporabo spletnih storitev in vaših dejavnostih na spletnih mestih tretjih oseb in njihovih storitvah, da vam lahko prikažejo ciljne oglase.

6. Funkcije »Povejte prijatelju«

Družba John Deere na svojih spletnih mestih nudi funkcionalnost »povejte prijatelju«. Če se odločite za uporabo te funkcije, bomo vašemu prijatelju samodejno poslali e-poštno sporočilo z informacijami, ki ste jih navedli, in jih povabili, da obiščejo spletno mesto. Družba John Deere uporablja te informacije samo za pošiljanje enkratne e-pošte in jih ne hrani.

7. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Ob upoštevanju lokalne zakonodaje lahko uveljavljate določene pravice v zvezi z osebnimi podatki brezplačno: (a) dostop: od nas imate pravico pridobiti potrditev, ali se obdelujejo osebni podatki, informacije o namenu obdelave, vrstah podatkov, informacije o uporabnikih podatkov in državah zunaj EU, v katerih se nahajajo, informacije o ustreznih zaščitnih ukrepih v zvezi s prenosom podatkov v države zunaj EU, informacije o obdobju hrambe podatkov ali merilih za določitev tega obdobja, dodatne informacije o svojih pravicah, naših dejavnostih in ponudnikih podatkov ter informacije o pomembnih in predvidenih posledicah obdelave; (b) popravek: imate pravico, da zahtevate popravek netočnih osebnih podatkov in dopolnitev nepopolnih podatkov; (c) prenosljivost: morda boste prejeli osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da jih posredujete drugim upravljavcem podatkov brez ovir. To pravico imate le, če obdelava temelji na vaši privolitvi ali na pogodbi in se izvaja z avtomatiziranimi sredstvi; (d) omejitev: lahko zahtevate, da se omeji obdelava vaših osebnih podatkov, če (i) oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki ga potrebujemo, da preverimo vašo zahtevo; (ii) je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev; (iii) jih ne potrebujemo več, temveč nam sporočite, da jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnega zahtevka; ali (IV) vložite ugovor v zvezi z obdelavo na podlagi javnega ali legitimnega interesa, in sicer za obdobje, ki ga potrebujemo, da preverimo vašo zahtevo; in (e) izbris: lahko zahtevate izbris osebnih podatkov, če niso več potrebni v namene, za katere smo jih zbrali, če prekličete privolitev in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi in za obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi, če je obdelava nezakonita ali je izbris potreben za izpolnitev pravne obveznosti.

Ugovor: imate pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov na podlagi nujnih in legitimnih razlogov, povezanih s posebnim položajem, razen v primerih, ko zakonska določila izrecno zagotavljajo takšno obdelavo. Poleg tega imate pravico do ugovora, če se vaši podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja.

Če želite uveljaviti katero koli od teh pravic ali vas zanima, kako se vaši osebni podatki obdelujejo, uporabite naš portal za pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, ki je na voljo [tukaj]. Upoštevajte tudi, da imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Zlasti pri nadzornem organu v državi članici, v kateri imate prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do težave, ki je predmet pritožbe.

Če imate vprašanja o vlogah in odgovornosti različnih članov skupine John Deere, vključno z mestom, kjer delujejo kot skupni upravljavci, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (»DPO«). Če želite izvedeti več o ureditvi med člani skupine John Deere, ki delujejo kor skupni upravljavec podatkov v družbi John Deere, se prav tako obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov. V primeru skupnih upravljavcev lahko uresničite svoje pravice glede vsakega od upravljavcev in proti vsakemu od njih.

Kontaktni podatki naše pooblaščene osebe za varstvo podatkov so na voljo v 15. poglavju te izjave.

8. Upravljanje privolitve

Če smo vas prosili, da podate svojo privolitev za uporabo osebnih podatkov za določen namen, lahko zavrnete privolitev in jo kadar koli prekličete, med drugim tako, da nas kontaktirate na način, ki je opisan v 7. ali 15. poglavju. To ne bo vplivalo na zakonitost kakršne koli obdelave osebnih podatkov pred preklicem vaše privolitve.

9. Prenos osebnih podatkov v druge države

Zaradi globalne narave našega poslovanja se morda nekateri uporabniki iz 4. poglavja nahajajo v državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP), ki ne zagotavljajo ustrezne ravni varstva podatkov. Mednarodni prenosi se bodo izvajali v države, v katerih imajo člani skupine John Deere pisarne, vključno z Indijo in Združenimi državami Amerike.

Nekatere države zunaj EGP Evropska komisija priznava kot države, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov v skladu s standardi EGP (seznam teh držav je na voljo tukaj: http://ec.europa.eu/justice/dataprotection/ international-transfers/adequacy/index_en.htm. Pri prenosih iz EGP v države, ki jih Evropska Komisija ne šteje kot ustrezne, bomo izvajali ustrezne ukrepe, kot so zavezujoča poslovna pravila, standardne pogodbene klavzule, ki jih je Evropska komisija sprejela za potrebe varstva podatkov, drugi veljavni mehanizmi za prenos, ali v izjemnih okoliščinah na podlagi dovoljenih zakonskih izjem. Prenosi tretjim osebam, ki se nahajajo v teh državah, se bodo izvajali s sprejemljivim mehanizmom za prenos podatkov, kot so zavezujoča poslovna pravila, standardna pogodbena določila, ki jih je Evropska komisija sprejela za potrebe varstva osebnih podatkov, potrdila, odobreni kodekse ravnanja, drug veljaven mehanizem za prenos, ali v izjemnih okoliščinah na podlagi dovoljenih zakonskih izjem. Če želite prejeti kopijo mehanizma, se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, katere kontaktne podatke najdete v 15. poglavju te izjave.

10. Hramba podatkov

Podatki se hranijo toliko časa, kolikor menimo, da je potrebno za izpolnitev namenov iz te izjave, ali kot zahteva veljavna zakonodaja. Merila za določitev časovnega obdobja hrambe vključujejo naslednje:

 • z vami vzdržujemo stalen odnos;
 • osebni podatki so potrebni za namene, navedene v 3. poglavju; ali
 • veljavna zakonodaja in predpisi zahtevajo, da hranimo osebne podatke.

Prav tako bomo morda morali hraniti osebne podatke dlje časa, kot na primer v primeru sodnega postopka, ali če prejmemo sodni poziv, nalog za preiskavo, sodni nalog ali v primeru drugega pravnega postopka, ki zahteva, da hranimo osebne podatke. Podatki se hranijo v skladu z našim načrtom hranjenja zapisov in veljavnimi zakonskimi določbami. V skladu z našim načrtom hranjenja zapisov in veljavnimi pravnimi zahtevami bomo izbrisali in/ali anonimizirali osebne podatke, ki jih ne potrebujemo več. Za več informacij se obrnite na nas prek spodnjih kontaktnih podatkov.

11. Pravilniki o zasebnosti tretjih oseb

Ta izjava o zasebnosti obravnava samo obdelavo osebnih podatkov s strani družbe John Deere in članov skupine John Deere. Druga spletna mesta, ki so morda dostopna prek tega spletnega mesta ali katerih funkcije ali funkcionalnosti so bile vključene v spletne storitve, imajo lastne pravilnike o zasebnosti in prakse zagotavljanja zasebnosti. Naši neodvisni prodajalci, dobavitelji in poslovni partnerji imajo prav tako svoje lastne pravilnike o zasebnosti in prakse zagotavljanja zasebnosti. Svetujemo vam, da se seznanite z izjavami o zasebnost vseh tretjih oseb, preden jim posredujete informacije oz. izkoristite ponudbo ali promocijo.

12. Forumi, ocene izdelkov in druga javna mesta

Naše spletno mesto vsebuje forum in druga mesta, kjer lahko javno objavljate ocene izdelkov, komunicirate z drugimi in posredujete predstavnostno vsebino. Pred objavljanjem na teh mestih pozorno preberite veljavne pogoje uporabe. Vse informacije, ki jih objavite, bodo dostopne vsakomur z internetnim dostopom, prav tako lahko vse osebne podatke, ki jih vključite v svojo objavo, preberejo, zbirajo in uporabljajo drugi. Če na primer z oceno izdelka objavite svoj e-poštni naslov, lahko prejmete nezahtevana sporočila tretjih oseb. Bodite previdni, ko objavljate osebne podatke.

13. Kandidati za zaposlitev

Če ste podali prijavo za zaposlitev v družbi John Deere, se bodo osebni podatki v vaši vlogi za zaposlitev na splošno uporabljali za namene zaposlovanja in druge namene upravljanja s človeškimi viri znotraj družbe. Za več informacij glejte globalno izjavo o zaposlovanju (Global Recruitment Statement) v meniju »Informacije o posameznih državah ali izdelkih (Country or Product Specific Information)«.

14. Spremembe te izjave

Občasno lahko posodobimo to izjavo o zasebnosti, da odraža nove ali drugačne prakse zagotavljanja zasebnosti. Za vsako bistveno spremembo te izjave o zasebnosti bomo na naši domači strani objavili obvestilo.

15. Kako stopiti v stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje glede našega zagotavljanja zasebnosti ali te izjave o zasebnosti, stopite v stik z nami. Dosegljivi smo na spletu na R2PrivacyManager2@JohnDeere.com. Dosegljivi smo na naslovu:

John Deere GmbH & Co KG
Data Protection Officer
John Deere Str. 70
68163 Mannheim
Germany

Upravljavci podatkov vključujejo:

IME KONTAKTNI PODATKI ODGOVORNOST
John Deere Gmbh & CO KG John-Deere-Str. 70,68163 Mannheim, Germany 68163, Nemčija
 • sedež družbe v Evropi;
 • izdelki in storitve oddelka Agriculture and Turf;
 • prodaja in trženje za območje EMEA
 • spletne storitve; podatkovne storitve in naročnine
John Deere Forestry Oy Lokomonkatu 21, Tampere,Tampere, Finland 33900, Finska
 • izdelki in storitve oddelka Forestry
 • prodaja in trženje
John Deere Bank S.A., vključno s podružnicami in predstavništvi v Nemčiji, Šivic, Združenem kraljestvu in Španiji. 43 Avenue John F. Kennedy, 1855 Luxembourg, Veliko vojvodstvo Luksemburg. izdelki in storitve oddelka Financial
John Deere Acceptances S.r.l. Via Guiseppe di Vittorio 1, Wignate (Milano) 20060, Italija izdelki in storitve oddelka Financial
John Deere Solutions Réseau S.A.S. 23 Rue du Paradis, 45140 Ormes, Francija storitve oddelka Financial
John Deere Forestry, Ltd. (Združeno kraljestvo) Carlisle Airport Industrial Estate Carlisle, Cumbria CA6 4NW United Kingdom prodaja in trženje
John Deere Ltd. (Združeno kraljestvo) Harby Road Langar, Nott’s. NG13 9HT United Kingdom prodaja in trženje
John Deere Iberica, S.A. (Španija) Bulevar John Deere, 2 CP: 28984, Parla (Madrid) prodaja in trženje
John Deere Polska Sp. Z.o.o. (Poljska) Ul. Poznanska 1b 62 – 080 Tarnowo Podgorne prodaja in trženje
John Deere Forestry AS (Norveška) Industriveien 27 N-2212 Kongsvinger prodaja in trženje
John Deere Nederland B.V. (Nizozemska) Expeditiestraat 12 5961PX Horst prodaja in trženje
John Deere Italiana S.r.L. (Italija) Via G. di Vittorio, 1 I-20060 Vignate (Milano) prodaja in trženje
John Deere Forestry Ltd. (Irska) Ballyknocken, Glenealy Co. Wicklow prodaja in trženje
John Deere France S.A.S. (Francija) Rue du Paradis, Ormes F – 45140 St. Jean de la Ruelle prodaja in trženje

Zavezujoča poslovna pravila skupine Deere

Zavezujoča poslovna pravila skupine Deere

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Obrazec za zahtevo glede pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Obrazec za pritožbo glede osebnih podatkov

Last Updated: May 25, 2018