Zaščita in negovanje

Analiziraj in pripravi

S pomočjo podatkov iz kartiranja donosa iz središča John Deere Operations Center™, v kombinaciji z drugimi podatki, če so na voljo (vzorčenje hranil v tleh, satelitska biomasa itd.), je enostavno ustvariti zemljevide za setev s spremenljivimi stopnjami. Te lahko uporabite na svojem pršilniku, trosilniku mineralnih gnojil ali cisterni za gnojevko, če je opremljena s HarvestLab. To lahko storite sami ali sodelujete s svojim agronomom ali specialistom za precizno kmetijstvo pri svojem lokalnem prodajalcu. Za mehansko pletje v vrstnih poljščinah se morate prepričati, da imate pravilne črte vodenja za svoj priključek. To je najbolje doseči z uporabo funkcije AutoPath™, saj zagotavlja natančne podatke o lokaciji točnih linij setve vrstnih poljščin, kar preprečuje morebitno škodo.


john-deere-sprayer-specialist-with-customer

Izvedi na polju

Ko so zemljevidi za sprejemljive stopnje dokončani, lahko nastavite delovni načrt za posamezna polja s črtami vodenja za svoj pršilnik, trosilnik ali cisterno za gnojevko, opremljeno s HarvestLab. Podatke o opravilu lahko pošljete neposredno v pršilnik ali cisterno. Če uporabljate pripet pršilnik ali trosilnik, bodo poslani traktorju. Zahvaljujoč združljivosti z ISOBUS se bodo nastavitve za pršilnik pojavile na prikazovalniku traktorja, takoj ko bo pripet. Ko traktor vstopi na polje, se opravilo samodejno prikaže na prikazovalniku. Voznik mora samo potrditi opravilo, nato pa lahko takoj začne.

Za mehansko pletje je najbolje uporabiti priključek, opremljen z avtomatskim vodenjem priključka, saj bo sledil točnim vrstam, ki jih zabeleži sejalnik ali sadilnik.

Tehnologija mi pomaga zmanjšati vpliv škropljenja.

danski-upravitelj-kmetije
Mathias Truel
Mørup Agro, Business Manager


Rešitve za pametno kmetovanje

Pomaknite se na različne rešitve in kliknite tehnologijo, da ugotovite, kako vam lahko pomaga.

Zgodbe strank

Nadzor preciznega odstranjevanja plevela

Nadzor preciznega odstranjevanja plevela

Daniel Sous na jugozahodu Francije uporablja John Deere Operations Center™ in njegovo povezljivost z več kot 200 programskimi izdelki tretjih oseb za prilagojen nadzor nad plevelom na določenem območju.

Ciljno nanašanje gnojnice poveča donos pšenice

Ciljno nanašanje gnojnice poveča donos pšenice

Ciljni vnos dušikovih gnojil v pšenico s tehnologijo bližnjega infrardečega sistema (NIRS) lahko poveča donos do 5 %. Holger Huffelmann pojasnjuje nastavitve in možnosti, ki jih ponuja tehnologija NIRS.