8RT 410Traktor

  • Največja moč 443 KM (326 kW) (ECE-R120) + 15 KM (11 kW)
  • 9,0-litrski motor s 6 valji
  • 16,2 t in medosna razdalja 2,477 m
  • Nova večja in udobnejša kabina CommandView z novo ravnjo vidljivosti
Natisni
First in Reliability

Vodilni z vidika zanesljivosti

Popolnoma nov menjalnik John Deere eAutoPowr je prvi elektromehanski menjalnik IVT z deljeno potjo, ki je na voljo za traktor 8R/RT/RX 410. Ta brezstopenjski menjalnik IVT zagotavlja največjo zanesljivost in vzdržljivost. Brezhibno prestavljanje s polprevodniško močnostno elektroniko, ki zagotavlja takojšen navor za najbolj udobno vožnjo tudi v najzahtevnejših razmerah.

Tekočinsko hlajeni brezkrtačni elektromotorni generatorji v novem menjalniku eAutoPowr ne zahtevajo nikakršnega vzdrževanja. Zamenjava hidromodulov z električnimi komponentami znatno zmanjša število obrabnih delov, poenostavi zasnovo in izboljša celotno življenjsko dobo menjalnika. Električne pogonske komponente in novi senzorji zmanjšujejo potrebo po posebnih diagnostičnih preizkusih za 1/3 in zmanjšujejo 20 % postopkov, pri katerih so potrebna posebna orodja ali oprema.

100.000 ur preizkušanja, primerljivih s preizkusi, ki jih izvajajo stranke, v celotnem postopku razvoja zagotavlja najboljšo zanesljivost v razredu.

Elektrifikacija za vrhunsko delovanje

Elektrifikacija za vrhunsko delovanje

Za izdelavo novega menjalnika eAutoPowr sta bila hidravlična črpalka in motor, uporabljena v menjalniku AutoPowr, zamenjana z dvema električnima motornima generatorjema. En generator je neposredno povezan z dizelskim motorjem in poganja drugi motorni generator, ki natančno krmili hitrost traktorja. Ena električna in štiri mehanske prestave zagotavljajo najučinkovitejši prenos moči na kolesa. Rezultat je najbolj vzdržljiv in zanesljiv brezstopenjski menjalnik s preizkušeno učinkovitostjo in udobno vožnjo, ki jo omogoča AutoPowr™. Najboljši brezstopenjski menjalnik, ki jih je John Deere zasnoval doslej.

Proizvajanje električne energije

Proizvajanje električne energije

eAutoPowr omogoča prenos električne energije do 480 V izmeničnega toka (100 kW) do zunanjih porabnikov prek dodatne vtičnice AEF. Ta električna energija se lahko uporablja npr. za pogon pogonskih osi priključkov. Električno gnane osi zagotavljajo bistveno izboljšan oprijem, zmanjšanje zdrsa koles in preprečevanje balastiranja. To omogoča večji izkoristek na območje površine z uporabo veliko širših orodij, zato so stroški nanosa na hektar nižji, varstvo tal pa večje.

Večja vlečna moč z manjšo porabo energije

Večja vlečna moč z manjšo porabo energije

V sodelovanju z družbo Joskin smo razvili cisterno za gnojevko z električnim motorjem, ki poganja 4 od 6 koles, kar v tej kombinaciji pomeni skupaj 8 gnanih koles. Traktorju ni treba več vleči celotnega tovora, saj ga potiska tudi priklopnik, ki pri tem uporablja težo gnojevke in cisterne za dodaten oprijem. Tako lahko z veliko lažjim traktorjem vlečete večje tovore ali se vzpenjate po strmejših pobočjih, kar zmanjša zbitost tal in porabo goriva ter poveča produktivnost.

Serija 8RT. Neustavljivi

NEUSTAVLJIVA MOČ

Gosenični traktorji zagotavljajo najmočnejšo premočrtno vleko, izjemno učinkovit prenos moči in izjemno nizek pritisk na tla. Usojen za raven teren ter suho in razsuto zemljo.

Drzna zasnova traktorjev serije 8R/RT/RX poudarja njihovi najboljši značilnosti: vlečno moč, ki se pred ničemer ne ustavi, in tehnologijo, ki premika sodobno kmetovanje naprej.

Traktor 8R

UDOBJE MED VOŽNJO

Obvladovanje moči traktorjev serije 8R je enostavno z novo krmilno palico CommandPRO z 11 nastavljivimi gumbi. To je vrhunski vmesnik za voznika, ki izboljša udobje in poveča produktivnost pri vsakdanjih opravilih.

Tako malo prostora in izjemno tiho delovanje, vendar ogromno razkošje. Čista strast do podrobnosti. Dobrodošli v novi kabini traktorja 8R, ki je večja in še bolj udobna kot kdaj koli prej.

Pogled na notranjost kabine

POVLECITE, DA ZAVRTITE