HarvestLab 3000Tehnologija preciznega kmetijstva

 • Bližnja infrardeča (NIR) spektroskopija za analizo različnih sestavin v pobranih poljščina, silaži ali gnojilu (en senzor, tri načini uporabe)
 • Omogoča avtomatizirano prilagoditev dolžine reza glede na suho vsebino (žetev poljščin)
 • Analiza sestavin ne samo med polnjenjem, temveč tudi med uporabo (gnojilo)
 • Uporaba kot laboratorijska enota v skladišču ali pisarni, ki omogoča natančno doziranje in zagotavlja zdravje živine.
Natisni

En senzor, trije načini uporabe

Razširi vseStrni vse

En senzor, trije načini uporabe

En senzor – trije načini uporabe

Senzor Harvestab 3000, ki je bil razvit in patentiran skupaj s podjetjem Carl Zeiss, uporablja bližnjo infrardečo (nir) spektroskopijo za analizo različnih sestavin v pobranih poljščinah, silaži ali gnojevki. Tehnologijo je že leta 2009 certificiralo nemško združenje za kmetijstvo za analizo suhih delcev silaže koruze z le zanemarljivimi odstopanji med 0,67 in 1,85 %. Številna naša sodelovanja smo od takrat še bolj okrepili in dodali več vzorcev iz več vrst poljščin/gnojila, različic/semen ter regij.

Nova strojna oprema HarvestLab 3000 predstavlja najsodobnejšo tehnologijo in temelji na milijonih ur izkušenj na terenu. Senzor lahko upošteva 12 % daljši spekter valovne dolžine za dodatno natančnost in zagotavlja več kot 4.000 merilnih točk na sekundo. To je običajno enako pribl. 1 milijonu meritev na tovor. Zagotavlja vam ne le eno naključno vzorčno vrednost, temveč statistično zanesljive podatke med premikanjem. Tako ne more več priti do napak, ki se običajno lahko pripetijo med ročnim zbiranjem vzorcev, kot je izpostavljenost kisiku ali toploti, dokler vzorec ne prispe do naslednjega laboratorija. Poleg tega so vsi podatki sproti prikazani in dokumentirani za posamezno lokacijo. To vozniku omogoča prilagajanje nastavitev in samodejno optimizacijo stroja na polju, namesto da bi moral več dni čakati na laboratorijske rezultate.

Silažni kombajn

Silažni kombajn

Vlaga v poljščinah se lahko na enem polju razlikuje za do 20 %, kar zahteva različno dolžino rezanja za zagotovitev popolnega stiskanja silaže brez kisika. HarvestLab 3000, nameščen na silažni kombajn John Deere, omogoča namestitev samodejne dolžine reza na podlagi vsebnosti suhe snovi. Samodejno prilagajanje količin cepiva silaže pomaga optimizirati fermentacijo in vam lahko prihrani do 10 % silirnih dodatkov.

Poleg suhe snovi lahko dobite tudi zelo natančne sprotne odčitke o surovih beljakovinah, škrobu, surovih vlakninah, NDF, ADF, sladkorju in surovem pepelu. To vam omogoča obračunavanje ali nabavo požetih poljščin na podlagi kakovosti in ne količine. S prikazom in primerjanjem vseh podatkov dokumentacije, ki so specifični za lokacijo, v središču John Deere Operations Center lahko sprejemate odločitve o izboru sort in gojenju poljščin na podlagi dejstev. Zunaj sezone se lahko strokovno pripravite za še uspešnejšo naslednjo sezono.

 • Samodejna namestitev dolžine reza na podlagi suhe snovi za boljšo nasipno gostoto in kakovost silaže
 • Natančno prilagajanje doziranja cepiva za optimizacijo fermentacije
 • Sprejemanje utemeljenih odločitev o izbiri sort poljščin za naslednjo sezono
 • Informacije o sestavinah je mogoče natisniti neposredno v kabini

Zaznavanje gnojila – pametna razporeditev organskih hranil

Zaznavanje gnojila – pametna razporeditev organskih hranil

Gnoj je organsko gnojilo, bogato s hranili. Vendar je bila doslej uspešnost fertilizacije gnoja zaradi naravnih sprememb in hitrega usedanja prepuščena naključju. Sistem za zaznavanje gnojila John Deere vam zagotavlja edinstveno prednost natančne uporabe N, P, K na podlagi ciljne vrednosti hranil in mejne vrednosti v kg/ha ter uporabe zemljevidov za uporabo spremenljivih količin, ki so specifični za določeno lokacijo.

Sistem za zaznavanje gnojila John Deere lahko analizira sestavine ne le med polnjenjem, temveč tudi med uporabo, tik preden hranila pridejo v tla. To je neprecenljiva prednost pred drugimi sistemi, saj sistem upošteva naravne spremembe hranil in usedanje med prevozom ter jih izravna s samodejnim prilagajanjem sprotne hitrosti in/ali stopnje pretoka. Poleg tega je mogoče podatke sistema za zaznavanje gnojila John Deere brezžično poslati središču John Deere Operations Center v nadaljnjo obdelavo.

 • Vrednost hranila 0,75 € pomnožite z 1,50 m³ € in tako zmanjšajte vhodne stroške gnojila
 • Preprečevanje poležanih poljščin in pridobivanje konstantnejše rasti poljščin
 • Povečanje pridelka in kakovosti ob upoštevanju zakonskih omejitev
 • Združljivo z večino cistern za gnojevko in sistemi navitih cevi

Prenosni laboratorij – nič več čakanja na rezultate iz laboratorija

Prenosni laboratorij – nič več čakanja na rezultate iz laboratorija

HarvestLab 3000 je mogoče uporabljati tudi kot laboratorij v skladišču ali pisarni, kjer zagotavlja vrednost skozi vse leto. S priključitvijo v vtičnico vozila vam sistem omogoča popolno mobilnost in vam zagotavlja takojšnje informacije ne glede na to, kje ste. Sprotni rezultati vam omogočajo zagotavljati ustrezno upravljanje korit, natančno doziranje krme in zdravje živine. Tako lahko prihranite pri nepotrebnih dodatkih in dosegate večje donose pri proizvodnji govejega mesa, mleka ali bioplina ter na koncu dosežete večjo dobičkonosnost dejavnosti.

Naš popolnoma nov spletni vmesnik zagotavlja navodila po korakih in lepo ponazori podatke, kar vam pomaga sprejemati pravilne odločitve.

 • Popolna ocena sestavin za kmete, operaterje obratov za proizvodnjo bioplina in nutricioniste
 • Sprotno zaznavanje kakovosti krme
 • Preprosto načrtovanje zimskega krmljenja
 • Nov uporabnikom prijazen spletni vmesnik