Sorodni izdelki

Izdelki za vzdrževanje sistema za manjšo porabo goriva

Z ustreznim vzdrževanjem poskrbite za delovanje balirke z najvišjo učinkovitostjo in manjšo porabo goriva.

Ugotovili boste, da je sistem samodejnega mazanja dobra naložba, ker odpravlja potrebo po obhodu stroja in ročnem mazanju verig ter omogoča manjšo porabo goriva, saj zmanjšuje trenje. Manjšo porabo goriva omogočajo tudi ostri noži. Prenosni brusilnik nožev bo kmalu poplačan z balami z lepšim rezom in manjšo porabo energije.

Sistem samodejnega mazanja verige

Sistem samodejnega mazanja verige

Sistem samodejnega mazanja verige zmanjšuje število dnevnih vzdrževalnih del in podaljša življenjsko dobo verige z valjčki, saj odpravlja potrebo po ročnem mazanju verig in s tem omogoča prihranek časa. Sistem namaže verigo namesto vas ob vsakem vklopu priključne gredi, v nasprotju z ročnim mazanjem pa je samodejno mazanje izvedeno, ko je olje toplo, da lahko učinkoviteje prodre med zglobe zatičev in ščetk, kar zagotavlja najdaljšo življenjsko dobo. Zaradi pravilnega mazanja se zmanjša tudi trenje in izboljša učinkovita poraba goriva, saj je baliranje izvedeno z manjšo porabo energije.

Sistem samodejno namaže komoro balirke in pobiralnik. Opšremljen s štirilitrskim rezervoarjem, ki ga lahko odstranite za enostavno polnjenje, in volumetrično črpalko, ki je zelo občutljiva na kakovost olja. Pretok je mogoče nastaviti ločeno za vsako verigo, kar zmanjšuje količino morebitnih odpadkov.

Za kapljično mazanje je bilo posebej razvito bio mazalno olje. Okolju prijazno olje je zaradi lokalne zakonodaje morda obvezno za mazanje verige balirke.

Sistem brušenja nožev: ohranite največjo učinkovitost rezanja

Ostri noži so ključni del za učinkovito delovanje balirke. Ostri noži zmanjšajo porabo energije in obremenitev na stroj ter omogočijo učinkovito porabo goriva. Nabrušeni noži balirke dejansko zmanjšajo obremenitev navora na zgibne gredi do 30 % in zmanjšajo porabo goriva za največ 10 %.

Naš sistem brušenja nožev je popolna izbora za vse vaše potrebe žetve. Nože popolno nabrusi pod stalnim kotom. Naš sistem v primerjavi z agresivnim prenosnim brusilnikom zmanjša segrevanje, da ohrani zgradbo jekla. Življenjska doba nožev se zato posledično znatno izboljša.

Poiščite najbližjega prodajalca