Machine SyncTehnologija preciznega kmetijstva

  • Brezžična povezava z več stroji – traktorji, kombajni in vozili SPFH v svojem omrežju. En stroj je »nadrejeni«, ki upravlja hitrost, smer in položaj »podrejenih«.
  • Zagotavlja natančno razkladanje brez polivanja na poti
  • Daje prednost razkladanju kombajna in izboljša učinkovitost žetve
  • Zmanjša možnost trkov med stroji
Natisni
OZNAČBA MESTA ZA NADOMESTNO BESEDILO

Kombajn–traktor

Sinhronizacija strojev Gen4 omogoča upravljavcem žetve, da povežejo ndo 6 strojev v lastno brezžično omrežje. Kombajn je nadrejeni stroj in sinhronizira hitrost traktorja ter smer za natančno raztovarjanje na poti.

Voznik kombajna lahko potiska traktor naprej in nazaj ter tako zagotovi enakomerno raztovarjanje prikolice s semeni. Posamezni kombajni v isti delovni skupini lahko prav tako delijo svojo raven napolnjenosti rezervoarja za semena ter stanje raztovornega vrtala s traktorji za boljšo logistiko žetve in uskaljeno raztovarjanje.

SPFH s traktorjem

SPFH s traktorjem

Sinhronizacija strojev ustvari območje v obliki črke U okrog kombajna SPFH, kar je zlasti uporabno pri postopkih z neposrednim praznjenjem med žetvijo, pri katerih morata biti traktor in silažni vagon ves čas v neposredni bližini žetvenega stroja. SPFH lahko nadzira hitrost traktorjev na desni, zadnji ali levi strani za praznjenje brez razsipanja. Možnost krmiljenja dveh traktorjev hkrati omogoča tudi boljši preklop z enega silažnega vagona na naslednjega ter zmanjšuje razsip poljščin.

Traktor s traktorjem

Traktor s traktorjem

Sinhronizacija strojev je odlična rešitev, kadar uporabljate vlečne žetvene strije za posebne poljščine, kot je krompir ali čebula. Vodilni traktor lahko usklajuje premike traktorja, ki je odgovoren za praznjenje, za varno praznjenje. Ta funkcija je še posebej pomembna pri postopkih, pri katerih mora biti vagon za praznjenje v neposredni bližini žetvenega stroja. Sinhronizacija strojev ohranja konstantno razdaljo med stroji v celotnem zaporedju praznjenja in preprečuje morebitna trčenja, pri katerih lahko nastane škoda.