Rezultati nedavne raziskave, ki jo je izvedla univerza Göttingen so nas navdihnili s samozavestjo glede kakovosti zrnja pri modelu S700 – jamčimo vam, da lahko dosežete < 1 % poškodovanega zrnja v rezervoarju za zrnje. V nasprotnem primeru vam bomo razliko za 50 % izgubljenega zrnja** na polju* povrnili v gotovini.

Zrnje
 

Poškodovano zrnje = nevidna izguba

Poškodovane sredice lahko na številne načine vplivajo na vaš posel:

  1. Kazni ali odtegljaji na računu za zrnje, ki ga je dostavil transportni trak
  2. Slabe stopnje kalivosti semen
  3. Izgube na polju

Prve dva ne vplivata na dobiček na vseh kmetijah, zadnji pa. In to nevidno. Nemški znanstveniki** so odkrili, da do 50 % skupno poškodovanega zrnja, ki ga ustvari kombajn, konča v rezervoarju za zrnje, preostalo pa na polju. Na 500 hektarskem pšeničnem polju s pridelkom 8 t/ha in ceno 160 EUR/ha to lahko npr. prinese izgubo do 12.800 EUR! Ker poškodovane sredice ne skalijo, te izgube ne pustijo »zelenih črt« na polju, tako da ne boste nikoli vedeli, tudi če pregledate polje naslednje leto.

Rotor serije S700

Enojni rotor kombajna serije S zagotavlja odločilno prednost pred drugimi bolj tradicionalnimi in hibridnimi sistemi.

Poljščina večkrat prečka območja mlatenja v primerjavi s tangencialnimi mlatilnimi sistemi. Zrnje je ločeno od klasja s trenjem, ta »učinek drgnjenja« pa obdela zrnje zelo nežno, zato je poškodovanega malo zrnja.

Prenehajte izgubljati več tisoč evrov zaradi poškodovanega zrnja!

Kakovost zrnja

ICA2 samodejno upravlja raven poškodovanih jeder in natančno vzdržuje izgubo zrnja glede na vnaprej nastavljene omejitve. Vam pa tako ostane več dobička. V primerjavi s podobnimi sistemi z eno kamero, ICA2 uporablja dve kameri. To pa omogoča višjo natančnost. Zato vam lahko jamčimo kakovost zrnja in < 1 % poškodovanih jeder.

kamera dvigala za čisto zrnje

Visokohitrostna kamera v dvigalu čistega zrnja preverja morebitne tujke in poškodovana jedra.

Visokohitrostna kamera na zadnjem delu dvigala preverja količino čistega zrnja in materiala, ki ni zrnje (MOG).

Na glavnem zaslonu ICA2 lahko upravljate vse avtomatizirane funkcije: nastavite želene ciljne slike, oglejte si slike v živo različnih kamer in z gumbi zgodovine preverite, kako se je kombajn prilagajal med žetvijo.

Prikazuje sliko kamere v živo, nameščeno na dvigalo zrnja. Poškodovano zrnje je označeno z oranžno. Tujki so rumeni ali zeleni. To je nedvomno veliko naprednejše kot običajno ročno pregledovanje skozi kontrolno okence.

* Na voljo samo pri partnerskih trgovcih John Deere. Prijavite se lahko od 15. avgusta 2019 do 30. maja 2020 na naši spletni strani. Če želite izvedeti več o pogoji udeležbe, si oglejte naš prijavni obrazec.

** Feiffer Consult, Harvest Poll, 2005 www.feiffer-consult.de